Declarație de ieșire din țară pentru copii – Programări online

Declaratie de iesire din tară pentru copii

Declarațiile de consimțământ ale părinților pentru ieșirea din țară a copiilor lor minori, însoțiți de celălalt părinte sau de o persoană terță sunt frecvent solicitate în lunile de vacanță ale copiilor. Sunt situații diverse din pricina cărora copiii nu pot fii însoțiți de ambii părinți în călătoriile din afara țării (unul din părinți are un proiect de terminat, lucrează, este ținut acasă de o anumită situație) sau pur si simplu părinții așa au hotărât.

Aceaste declarații sunt solicitate de autoritățile de trecere a frontierei indiferent de felul călătoriei, aerian sau terestru.

În cele mai multe cazuri autentificarea unei asemenea declarații reprezintă ultimul lucru la care părinții se gândesc, mult mai importante fiind biletele de călătorie, organizarea excursiei sau problemele pentru care sunt ținuți în țară.

Din anumite motive, aceste declarații în marea majoritate a cazurilor sunt făcute pe ultima sută de metri, când părinții caută cu interes un notar disponibil.

În cele ce urmează vom exlica motivele pentru care folosind aplicația dezvoltată în cadrul site-ului nostru problema poate fi rezolvată.

Programare online acte notariale

  1. Programarea poate fi făcută oricând și chiar în afara programului de lucru a societății notariale, fiind o programare online. Aplicația poate fi accesată de acasa, de la serviciu sau de oriunde și în orice moment.
  2. Programarea asigură certitudinea preluării, solicitării și finalizării actului.
  3. Progamare online scurtează timpul de asteptare la notariat. Actele sunt pregătit înainte de prezentarea fizică la biroul notarial.

În condiția în care aplicantul urmează  ghidul în trei pași, va primi un mesaj de confirmare a programării, iar din acel moment poate să fie sigur că nu vine la notar ca să fie amânat pentru mai târziu.

O dată înregistrată programarea on-line este trecută cu prioritate față de orice alt tip de programare sau solicitare. Astfel va avea prioritate față de programările telefonice, prin programările făcute de pe alte canale de comunicare și chiar și față de solicitările făcute direct la sediu.

  1. Programarea on-line asigură culegerea simplificată a datelor pentru redactarea actului și conferă redactorilor informații ce conțin elemente de identificare a persoanelor sau situațiilor, pentru care timpul de redactare se micșorează remarcabil.
  2. Programarea on-line vă scutește de interogări telefonice și corespondețe inutile.

Ai nevoie de o  Declarație de ieșire din țară pentru copii ? Fă o programare online și vino doar când trebuie să semnezi

 

Scurte consideratii cu privire la declaratiile privind acordul părintilor pentru iesirea din tară a minorului.

În cadrul Conferinței de Drept Internațional de la Haga, a fost elaborat un document ce vizează unele practici pentru elaborarea unei declarații-model de autorizare a călătoriei copiilor în străinătate.

Biroul Permanent al Conferinței, intenționează să elaboreze un model de autorizare de călătorie, fără caracter obligatoriu. Având în vedere diferențele existente la nivelul legislaților naționale, statele membre ale Conferinței au fost invitate să comunice eventualele observații cu privire la documentul sus-amintit.

Regelementarea actuală: Legea nr.248/2005, privind regimul liberei circulații a cetățenilor români în străinătate modificată prin intrarea în vigoare a Legii nr.169/2016, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.772/03.10.2016.

(Sursă Supliment al Buletinului Notarilor Publici nr.7-8/2017)

Înapoi la Blog