Contract de comodat ( împrumut ) auto. Ce este și acte necesare

Ce este un contract de comodat auto?

Contractul de comodat auto este un contract prin care una dintre părți, numita comodant (împrumutător ), transmite folosinta temporară și gratuită (împrumută) unei alte părți, denumite comodatar (împrumutat), unul sau mai multe autoturisme cu obligația împrumutatului de a le înapoia, la termenul stabilit.

Contractul de comodat auto autentic poate fi încheiat pe o perioadă stabilită de părți, fără să depășească  5 ani de la data încheierii. Cu ajutorul acestui contract poți călători cu autoturismul împrumutat, în mod legal, atât în țară cât și în străinătate, chiar dacă nu ești proprietarul autoturismului.

Obligațiile comodatarului:

  • să păstreze și să conserve autoturismul;
  • să suport eventualele daune sau pagube provocate autoturismului sau produse din cauza acestuia şi cheltuielile de întreţinere pe perioada comodatului ( împrumutului );
  • să suporte toate cheltuielile necesare folosinței;

De asemenea este de reținut faptul că aceleași caracteristici se aplică și atunci când doriți să realizați un contract de comodat pentru ambarcațiune, remorcă sau utilaj agricol.

Onorariul pentru autentificarea unui contract de comodat îl puteți verifica telefonic la nr 0372 763 760

Ai doua variante prin care poți face asta:

  1. Poți să îți faci o programare on-line. AICI
  2. Te programezi telefonic la  0372 763 760 si apoi te așteptam la sediul nostru cu următoarele acte: C.I și certificatul de înmatriculare auto și ți-l facem pe loc.

Înapoi la Blog