Acte pentru autoturisme – zero timp de așteptare

Dacă trebuie să vinzi sau să cumperi un autoturism există o serie de acte notariale necesare pentru derularea acestor operațiuni.

După cum spune și proverbul „Toamna se numără bobocii”, ne aflăm în sezonul care marchează culegerea roadelor, de orice fel, iar achiziționarea unui autoturism, adesea, se numără printre roadele preferate. 

Există situații când totul merge conform planului și nu sunt necesare alte formalități, însă există situații în care acest proces este mai complicat.

Acte pentru autoturisme

În cazul situaților mai complicate sunt necesare anumite acte notariale, cum ar fi declarații, procuri sau chiar contracte de comodat auto. Aceste acte notariale, de multe ori, sunt cerute de Poliția Română sau de Registrul Auto Român.

În ceea ce privește cumpărarea respectiv vânzarea unui autoturism, România se confruntă cu situațiile în care mașinile sunt înmatriculate pe persoanele mai vârstnice din familie, iar aceștia, adesea,  nu au posibilitatea să facă toate demersurile în nume propriu.

Pentru această situație este nevoie de o procură prin intermediul căreia proprietarul autoturismului împuternicește o terță persoană să facă toate demersurile necesare în vederea înstrăinării, respectiv cumpărării autoturismului.

O altă problemă ce poate fi rezolvată cu ajutorul declarațiilor notariale sunt situațiile în care autoturismul suferă anumite modificări tehnice sau există situații în care se solicită declarații de nemodificarea a caracteristicilor tehnice cerută de RAR (Registrul Auto Român).

Cele mai frecvente sunt situațiile în care autoturismele sunt aduse în țară pe platformă sau pe roți, caz în care Poliția Română solicită declarații ale persoanelor care au adus aceste autoturisme în țară.

La Gorun & Asociații aceste declarații și procuri pot fi făcute pe loc, fără timp de așteptare dacă vă programați on-line sau la sediul nostru.

 

Înapoi la Blog